A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 244

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 463

Fii Activ! | Opinii  ale  angajatorilor  despre  relatia  cu  SPO  si  despre  somerii  de  peste  55  de  ani, locuri de munca pentru pensionari

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Opinii  ale  angajatorilor  despre  relatia  cu  SPO  si  despre  somerii  de  peste  55  de  ani

În cadrul proiectului „Fii activ la orice vârstă!” (POSDRU/123/4.1/S/131974) – Activitatea 4, echipa de experţi în cercetarea sociologică angajaţi de compania Rusu&Borţun Consultanţă SRL a realizat la nivel naţional cercetarea calitativă în rândurile angajatorilor.

Această cercetare a constat în intervievarea intensivă (in-depth) a persoanelor angajate în recrutarea forţei de muncă. Baza de date integrală a fost furnizată de către Beneficiar. Dacă în cazul cercetărilor calitative nu putem vorbi despre o reprezentativitate statistică, putem afirma că eşantionul are o reprezentativitate structurală, fiind selectate companii din toată ţara şi din industrii diferite.

1. Cauzele principale ale situaţiei de neocupare
Persoanele intervievate au spus care sunt, după părerea lor, cauzele probabile ale situaţiei de neocupare a persoanelor de peste 55 de ani. Unele cauze ţin de factori contextuali obiectivi, iar altele ţin de subiectivitatea angajatorilor. Dar cele mai multe ţin, în opinia angajatorilor, de subiectivitatea persoanelor în cauză: şomerii de peste 55 de ani.
Principalele cauze sunt: capacitatea redusă de adaptare a persoanelor de peste 55 de ani, faptul că nu sunt posturi vacante (nu sunt în general, iar pentru ei în special), faptul că angajatorii nu vor persoane în vârstă şi randamentul scăzut al persoanelor de peste 55 de ani.

2. Motivele pentru care angajatorii „ocolesc” persoanele de peste 55 de ani
Principalele motive sunt, în ordine: „angajatorii vor persoane tinere”, „capacitatea redusă de adaptare la cerinţe”, „lipsa de perspectivă/e”, „randamentul scăzut” şi „lipsa de receptivitate la nou”.
Dintre motivele enunţate pentru care angajatorii refuză persoanele de peste 55 de ani se observă că doar două categorii de motive se referă la angajatori („angajatorii vor persoane tinere, dinamice”, „costurile de formare sunt prea mari”), restul motivelor fiind imputate şomerilor vârstnici. Se remarcă şi categoria „nu este cazul” (7 subiecţi), care include şi „nu ocolim astfel de persoane, încercăm să le angajăm”.

3. Principalele calităţi şi defecte ale şomerilor de peste 55 de ani
În opinia angajatorilor, cele mai frecvente calităţi sunt: experienţa, seriozitatea, competenţa.
Cele mai frecvente defecte sunt randamentul scăzut, adaptarea dificilă la un nou loc de muncă şi faptul că nu pot ţine pasul cu schimbările.

4. Percepţii favorabile şi nefavorabile despre ALOFM
Din răspunsurile la întrebarea În general, ce părere aveţi despre această instituţie publică – ALOFM?, rezultă că percepţiile angajatorilor despre ALOFM sunt predominant favorabile (45): 30 au o părere „destul de bună” şi 15 o părere „foarte bună”.
Din totalul persoanelor intervievate doar 3 au o părere „nu prea bună” şi niciuna nu are o părere „deloc bună”.

5. Pentru o relaţie mai eficientă între angajatori şi persoanele de peste 55 de ani
Sugestiile formulate de persoanele intervievate pentru eficientizarea relaţiei dintre angajatori şi persoanele de peste 55 de ani aflate în căutarea unui loc de muncă sunt destul de concrete. Cinci persoane nu au emis sugestii: fie au spus că „totul este în regulă” şi că „există deja o relaţie eficientă”, fie au spus „nu ştiu”.
Pe primele două locuri sunt: multiplicarea avantajelor pentru angajatori şi ajutor pentru integrare acordat de angajatori acestor persoane.
Multiplicarea avantajelor pentru angajatori este o măsură sugerată de subiecţii din toate regiunile ţării; la fel şi ajutorul pentru integrare (prin locuri de munca pentru pensionari, colaborare pensionari, cursuri de formare pentru pensionari), dar în acest caz răspunsurile cele mai frecvente vin din regiunea Sud Muntenia.

De remarcat că 11 din cele 19 propuneri făcute de subiecţi se referă la atitudinea angajatorilor faţă de cei vârstnici: „să-i ajutăm…”, „să fie corect instruiţi…”, „să li se valorifice / aprecieze cunoştinţele şi experienţa”, „angajatorii să fie mai deschişi…” etc.

Importanta integrarii active a persoanelor de peste 55 de ani pe piata muncii este una majora. Imbatranirea societatii, nevoia e crestere a nivelului de trai pentru toate categoriile sociale, sunt doar doua dintre multele argumente pentru care facilitatrea aceesului pe piata muncii pentru persoanele de peste 55 de ani prin locuri de munca pentru pensionari, colaborare pensionari si cursuri formare pensionari isi sustine importanta majora.

......................................................................................................................

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Informaţiile si materialele de pe acest website sunt proprietatea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, iar utilizatorii le pot folosi numai in scopuri necomerciale, în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.

Utilizatorul nu are dreptul să modifice, să retransmită, să distribuie sau să republice în niciun fel informaţiile constând în numele, denumirile, emblemele, mărcile, precum si alte insemne grafice sau orice alte asemenea elemente de pe acest website fără consimţământul expres al A.N.O.F.M.

Incalcarea oricaruia dintre drepturile de autor si conexe sau a drepturilor de proprietate intelectuala apartinand A.N.O.F.M. se sanctioneaza conform legii dand dreptul A.N.O.F.M. de a solicita repararea prejudiciului astfel cauzat.