A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 244

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 463

Fii Activ! | Rapoarte Cercetare

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Perceptii,   atitudini  si  asteptari  ale  persoanelor  de  peste  55  de  ani 
 

În cadrul proiectului „Fii activ la orice vârstă!” (POSDRU/123/4.1/S/131974) – Activitatea 4, echipa de experţi în cercetarea sociologică angajaţi de compania Rusu&Borţun Consultanţă SRL a realizat la nivel naţional cercetarea cantitativă în rândurile şomerilor de peste 55 de ani. Această cercetare a constat în intervievarea a 500 de şomeri înregistraţi cu vârste cuprinse în intervalul 55-64 de ani. Baza de date integrală a fost furnizată de către Beneficiar, ceea ce a permis proiectarea unui eşantion naţional reprezentativ.  I. Percepţii despre „îmbătrânirea activă” pe piaţa muncii I.1. Atitudinea faţă de „îmbătrânirea activă” Persoanele intervievate au fost solicitate să-şi exprime opinia despre „îmbătrânirea activă” pe piaţa muncii, adică despre posibilitatea ca persoanele de peste 55 de ani să continue …”.  

CITESTE MAI MULT
......................................................................................................................
Opinii  ale  angajatorilor  despre  relatia  cu  SPO  si  despre  somerii  de  peste  55  de  ani
 

În cadrul proiectului „Fii activ la orice vârstă!” (POSDRU/123/4.1/S/131974) – Activitatea 4, echipa de experţi în cercetarea sociologică angajaţi de compania Rusu&Borţun Consultanţă SRL a realizat la nivel naţional cercetarea calitativă în rândurile angajatorilor.Această cercetare a constat în intervievarea intensivă (in-depth) a persoanelor angajate în recrutarea forţei de muncă. Baza de date integrală a fost furnizată de către Beneficiar. Dacă în cazul cercetărilor calitative nu putem vorbi despre o reprezentativitate statistică, putem afirma că eşantionul are o reprezentativitate structurală, fiind selectate companii din toată ţara şi din industrii diferite. 1. Cauzele principale ale situaţiei de neocuparePersoanele intervievate au spus care sunt, după părerea lor, cauzele probabile ale situaţiei de neocupare a persoanelor de pe…a majora.

CITESTE MAI MULT
......................................................................................................................
Perspective   antropologice   asupra   problematicii   ocuparii   persoanelor   varstnice
 

Cercetarea antropologică identifică rațiunile socio-culturale în problema ocupării persoanelor vârstnice. Acest studiu prezintă factorii intrinseci și extrinseci care favorizează pensionarea timpurie.Îmbătrânirea socială se referă la normele, valorile culturale și așteptările de rol asociate cu vârsta. Dar nu este singurul motiv pentru care oamenii care ajung în pragul pensionării aleg retragerea și asumarea unor roluri specifice. I.Astfel, în urma cercetării antropologice efectuate în cadrul proiectului, sunt reliefate cauzele principale ale neocupării persoanelor vârstnice. Pe de o parte, avem factori externi, unde retragerea de pe piața de muncă este efectul unor cauze: Starea precară de sănătate, cauzată de condițiile dificile de viață și de muncă până în 1989, dar și pe perioada tranziției. Reformele postindustriale care modifică …i tineri.

CITESTE MAI MULT
......................................................................................................................

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Informaţiile si materialele de pe acest website sunt proprietatea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, iar utilizatorii le pot folosi numai in scopuri necomerciale, în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.

Utilizatorul nu are dreptul să modifice, să retransmită, să distribuie sau să republice în niciun fel informaţiile constând în numele, denumirile, emblemele, mărcile, precum si alte insemne grafice sau orice alte asemenea elemente de pe acest website fără consimţământul expres al A.N.O.F.M.

Incalcarea oricaruia dintre drepturile de autor si conexe sau a drepturilor de proprietate intelectuala apartinand A.N.O.F.M. se sanctioneaza conform legii dand dreptul A.N.O.F.M. de a solicita repararea prejudiciului astfel cauzat.