A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 244

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 463

Fii Activ! | LOCURI DE MUNCA PENTRU VARSTNICI – DEZVOLTARE SI PROGRES SOCIO-ECONOMIC

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

LOCURI DE MUNCA PENTRU VARSTNICI – DEZVOLTARE SI PROGRES SOCIO-ECONOMIC

Imbatranirea activa, crearea de locuri de munca pentru varstnici reprezinta un pas important in dezvoltarea socio-economica atat la nivel national, cat si la nivel global.

Imbatranirea demografica este un fapt concret, cu care toate societatile se confrunta. In aceasta perspectiva, crearea de locuri de munca pentru varstnici reprezinta una dintre cele mai rapide si eficiente modalitati de echilibarare a economiei si de dezvoltare a societatii.

Excluziunea sociala este o alta realitate cu care societatile actuale se confrunta. Excluziunea pe motiv de varsta, sex, dizabilitate, credinta, etnie este un factor prezent in toate societatile, in grade mai mult sau mai putin accentuate.

Plecand de la respectarea drepturilor fundamentale, pana la cele specifice, avand suportul societatilor cu o istorie avansata in domeniu, plecand de la nevoia de accesibilizare a mijloacelor de transport, a institutiilor si a spatiilor publice la nevoile persoanelor cu mobilitate redusa, cu invaliditate sau dizabilitati si pana la crearea de locuri de munca pentru varstnici, pentru persoanele vulnerabile sau aflate in situatii de risc precum si deschiderea pentru oferirea de oportunitati de formare pensionari, ajutand in acelasi timp, crearea unei societati incluzive, coezive si in respect pentru toti cetatenii reprezinta una dintre atitudinile pe care cu totii trebuie sa le adoptam.

Deschiderea in vedera incadrarii in munca a persoanelor de peste 50 de ani, facilitarea accesului la viata activa a persoanelor cu varste de peste 50 de ani prin promovarea crearii de locuri de munca pentru varstnici  este una dintre modalitatile prin care stimularea economiei se realizeaza in mod activ.

O alta modalitate prin care poate fi sustinuta integrarea persoanelor varstice, imbatranirea activa, este dezvoltarea de programe de formare pentru pensionari, altfel spus, facilitarea accesului catre un loc de munca al acestor persoane.

Oricare ar fi actiunea pe care o inteprindeti pentru a facilita reintegrarea persoanelor de peste 50 de ani pe piata muncii, fie ca sunteti dispusi sa creati locuri de munca pentru pensionari sau sa dezvoltati un plan de formare pentru pensionari, efectul in economie va fi vazut rapid, aspect ce ne preocupa si ne intereseaza pe noi toti.

......................................................................................................................

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Informaţiile si materialele de pe acest website sunt proprietatea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, iar utilizatorii le pot folosi numai in scopuri necomerciale, în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.

Utilizatorul nu are dreptul să modifice, să retransmită, să distribuie sau să republice în niciun fel informaţiile constând în numele, denumirile, emblemele, mărcile, precum si alte insemne grafice sau orice alte asemenea elemente de pe acest website fără consimţământul expres al A.N.O.F.M.

Incalcarea oricaruia dintre drepturile de autor si conexe sau a drepturilor de proprietate intelectuala apartinand A.N.O.F.M. se sanctioneaza conform legii dand dreptul A.N.O.F.M. de a solicita repararea prejudiciului astfel cauzat.