A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 244

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 463

Fii Activ! | JOBURI PENTRU PENSIONARI – EGALITATE DE SANSE SI RESPECT

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

JOBURI PENTRU PENSIONARI – EGALITATE DE SANSE SI RESPECT

Eliminarea stereotipiilor si a preconceptiilor privind incadrarea in munca a persoanelor cu varste de peste 50 de ani permite dezvoltarea societatii, iar prin crearea de  joburi pentru pensionari, nu faceti decat sa va confirmati inetresul pentru crearea unei societati incluzive, coezive si performante din punct de vedere economic.

Prognozele demografice, contextul economic, evolutiile sociale, sunt argumente pro integrare activa a persoanelor cu varste de peste 50 de ani pe piata muncii. Crearea de joburi pentru pensionari, oportunitatile de colaborare cu pensionari, in regim de munca la domiciliu sau prin orice alta forma de colaborare precum si disponibilitatea de crestere a competentelor profesionale a acestora prin cursuri de formare pentru pensionari reprezinta atitudinea fireasca pe care fiecare angajator trebuie sa o adopte.

In ultimii ani, conceptul de imbatranire activa a fost strict asociat cu sanatatea si importanta unei inaintari in varsta adoptand un stil de viata sanatos. Acest concept este mult mai complex incluzand si aspecte precum: imbatranirea productiva, calitatea vietii, integrare sociala si satisfactia personala. Imbatranirea activa nu vizeaza  doar seniorii, ci este de interes pentru toate categoriile de varsta. De ce? Raspunsul este unul evident! Cu totii suntem supusi procesului de imbatranire, iar problemele cu care astazi se confrunta persoanele cu varste de peste 50 de ani, vor deveni, in timp, pronblemele noastre. Astfel,  o implicare timpurie in abordarea acestei realitati nu face decat sa schimbe starea de fapt si cooperarea intre generatii sa devina normalitate si nu exceptie.

Implicarea seniorilor in viata activa, a celor aflati in etapa pensionarii sau a celor foarte aproape de aceasta, se poate face prin: joburi pentru pensionari, voluntariat, participare in cadrul comunitatii, activitati de familie si petrecere a timpului liber, participare la cursuri de formare pentru pensionari,  etc. Intre aceste activitati se poate realiza un mix si nu trebuie neglijate nici aspectele legate de un stil de viata sanatos. Putem crea o societate mai incluziva si mai stabila din punct de vedere economic maximizand potentialul cetatenilor seniori si crescand calitatea vietii acestora.

In concluzie, este esential sa cream premisele integrarii sociale a seniorilor in societatea noastra, acestea aducandu-ne beneficii pe termen mediu si lung, iar una dintre actiunile concrete pe care le puteti realiza, in calitate de angajatori este aceea de a facilita accesul pe piata muncii a acestor persoane, prin crearea de joburi pentru pensionari, oferirea oportunitatilor de colaborare cu pensionari si bineinteles, pregatirea acestora pentru a aface fata cerintelor formulate pe piata muncii prin cursuri de formare pentru pensionari.

 

......................................................................................................................

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Informaţiile si materialele de pe acest website sunt proprietatea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, iar utilizatorii le pot folosi numai in scopuri necomerciale, în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.

Utilizatorul nu are dreptul să modifice, să retransmită, să distribuie sau să republice în niciun fel informaţiile constând în numele, denumirile, emblemele, mărcile, precum si alte insemne grafice sau orice alte asemenea elemente de pe acest website fără consimţământul expres al A.N.O.F.M.

Incalcarea oricaruia dintre drepturile de autor si conexe sau a drepturilor de proprietate intelectuala apartinand A.N.O.F.M. se sanctioneaza conform legii dand dreptul A.N.O.F.M. de a solicita repararea prejudiciului astfel cauzat.