A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 244

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 463

Fii Activ! | IN  URMATORII  ANI,  POCU  2014-2020  VA  FI  CEL  MAI  MARE ANGAJATOR  DIN  TARA

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

IN  URMATORII  ANI,  POCU  2014-2020  VA  FI  CEL  MAI  MARE ANGAJATOR  DIN  TARA

In data de 17 aprilie 2015 a fost lansat Programului Operational Capital Uman 2014-2020 POCU), despre care ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat ca va fi cel mai mare angajator din tara, in urmatorii ani. "Consider ca investitia in oameni este cea mai profitabila investitie pe care o poate face o societate. Tineri, someri, persoane din grupurile vulnerabile, antreprenori,  Lucratori, persoane aflate in saracie sau cu venituri reduse - toti se regasesc in masurile prevazute de program, care va deveni astfel un instrument eficient de stimulare a cresterii economice si de incluziune sociala a persoanelor defavorizate", a declarat Rovana Plumb la lansarea Programului.

POCU 2014-2020 urmareste integrarea nevoilor de dezvoltare a resurselor umane in ansamblul programelor si politicilor publice ale Romaniei, ca stat membru al UE, si are in vedere valorizarea capitalului uman, ca resursa pentru o dezvoltare sustenabila, se arata in comunicatul de presa dat publicitatii cu ocazia lansarii Programului.

In opinia ministrului Rovana Plumb, programul lansat este extrem de important pentru toti romanii, aducand in acest sens doua argumente: bugetul fondurilor alocate si numeroasele categorii de beneficiari. Persoanele de peste 55 de ani care se afla in cautarea unui loc de munca pot beneficia de proiectele care se vor derula in cadrul acestui program, care „va contribui la atingerea tintei pentru Romania a Strategiei Europa 2020, Adica scoaterea din saracie, pana in 2020, a 580.000 persoane, comparativ cu anul 2008. La indeplinirea acestui obiectiv va contribui si introducerea venitului minim de insertie care ii va stimula pe cei care au nevoie de sprijinul Statului sa intre pe piata fortei de munca", a precizat ministrul Muncii.

Tinta: 70% rata de ocupare

Interventiile in domeniul ocuparii din Programul Operational Capital Uman 2014-2020 vor viza atat imbunatatirea situatiei actuale de pe piata muncii, cat si crearea conditiilor necesare cresterii economice si sporirii competitivitatii. Astfel, POCU va contribui la atingerea obiectivului privind tinta de 70% - rata de ocupare pentru populatia cu varste intre 20 si 64 ani, stabilita in Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca 2014-2020.

De asemenea, masuriIe prevazute prin program vor contribui la atingerea obiectivelor in domeniul incluziunii sociale si combaterii saraciei, asumate prin alte doua strategii nationale – „Strategia nationala pentru incluziune sociala si reducerea saraciei 2015-2020” si „Strategia nationala pentru promovarea imbatranirii active si protectia persoanelor varstnice 2015-2020”, prin:

  • Promovarea incluziunii active si integrarea socio-economica a comunitatilor dezavantajate din mediul urban si rural;
  • Dezvoltarea unei culturi pro‐active, a participarii si responsabilitatii si prin combaterea stereotipurilor si a discriminarii;
  • Dezvoltarea economiei sociale si promovarea antreprenoriatului social si a integrarii in intreprinderile sociale;
  • Imbunatatirea accesului la servicii sociale accesibile, durabile si de inalta calitate,prin promovarea tranzitiei catre servicii integrate la nivelul comunitatii.
......................................................................................................................

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Informaţiile si materialele de pe acest website sunt proprietatea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, iar utilizatorii le pot folosi numai in scopuri necomerciale, în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.

Utilizatorul nu are dreptul să modifice, să retransmită, să distribuie sau să republice în niciun fel informaţiile constând în numele, denumirile, emblemele, mărcile, precum si alte insemne grafice sau orice alte asemenea elemente de pe acest website fără consimţământul expres al A.N.O.F.M.

Incalcarea oricaruia dintre drepturile de autor si conexe sau a drepturilor de proprietate intelectuala apartinand A.N.O.F.M. se sanctioneaza conform legii dand dreptul A.N.O.F.M. de a solicita repararea prejudiciului astfel cauzat.