A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 244

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 463

Fii Activ! | EVENIMENTEUL  DE  LANSARE  AL  PROIECTULUI  "FII  ACTIV  LA ORICE  VARSTA!", locuri de munca pentru varstnici

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

EVENIMENTEUL  DE  LANSARE  AL  PROIECTULUI  "FII  ACTIV  LA ORICE  VARSTA!"

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a lansat in data de 30 septembrie 2014, Proiectul strategic „Fii activ la orice varsta!”, finantat din Fondul Social European (FSE) in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 (POS DRU), Axa 4 – „Modernizarea Serviciului Public de Ocupare”.

Beneficiarul proiectului este Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, iar grupul tinta vizat este reprezentat de 43 de institutii ale Serviciului Public de Ocupare (SPO).

Proiectul este implementat in parteneriat cu doua companii nationale (SC Rusu&Bortun Consultanta SRL si SC System&Network Solutions SRL), are o durata de 18 luni si un buget total de 13.098.285,91 lei. Obiectivul general al proiectului il constituie constientizarea in randul clientilor SPO a importantei conceptului de imbatranire activa pe piata muncii si oferirea de instrumente informative specifice necesare institutiilor SPO.

Proiectul isi propune realizarea unei campanii de informare adresata atat persoanelor peste 55 ani (seniori), cat si angajatorilor prin care se va promova la nivel national necesitatea prelungirii vietii active a persoanelor din aceasta categorie vulnerabila, prin crearea de locuri de munca pentru varstnici si oferirea de cursuri de formare pentru pensionari.

In primele trei luni de implementare a proiectului s-au desfasurat in paralel, la nivel national, doua tipuri de cercetare: una sociala si de opinie, respectiv una antropologica. Cercetarea sociala a constat in intervievarea a 500 de someri inregistrati cu varste cuprinse intre 55-64 de ani si a 50 angajatori. In rapoartele de cercetare sociala elaborate s-a concluzionat faptul ca 60% dintre seniori isi doresc sa mai lucreze, insa nu au identificat posturi vacante pentru pregatirea lor, in timp ce angajatorii evita incadrarea acestora din cauza capacitatii reduse de adaptare la noile cerinte tehnologice, fapt ce subliniaza necesitatea dezvoltarii ubnor programe de cursuri de formare pentru pensionari.

Pe pe alta parte, cercetarea antropologica, folosind criterii socio-psiho-culturale, a reliefat faptul ca, ajunsi la pragul pensionarii, varstnicii prefera veniturile sigure ale sistemului asistential, cautand sa ramana doar informal pe piata fortei de munca sau sa-si completeze veniturile din activitati temporare.

In baza rezultatelor cercetarilor mai sus mentionate, se vor elabora cinci strategii de comunicare (una generala si patru specifice: online, PR, evenimente si publicitate), strategii care vor sta la baza stabilirii conceptelor creative pentru materialele tipografice, video si audio ce urmeaza a fi realizate.

Materiale tipografice vor asigura, pe de o parte, accesul grupului tinta vizat de campanie la informatii utile care sa le faciliteze acesul pe piata muncii (identificarea de locuri de munca pentru varstnici, de colaborare pensionari si de cursuri de formare varstnici), dar vor contribui si la asigurarea activitatilor de informare si publicitate vizate de proiect. De asemenea, prin diseminarea spoturilor video si audio in mass media se va asigura transmiterea mesajului cheie vizat de campanie: necesitatea angajarii persoanelor varstnice in vederea prelungirii vietii active.

Proiectul prevede organizarea unei serii de evenimente, precum si diseminarea la nivel national a unui film de scurt metraj care va avea o puternica componenta motivationala privind drama prin care trec oamenii in momentul pierderii locului de munca.

Trebuie precizat faptul ca proiectul acorda importanta deosebita a componentei online a campaniei de informare, respectand tendintele actuale privind transmitarea invitatie. Astfel, prin realizarea site-ului proiectului, prin campania de bannere online, prin transmiterea periodica de newslettere si prin diseminarea de articole relevante pe conturile de socializare, se va asigura notorietatea serviciilor oferite de SPO, si implicit, se va contribui la cresterea gradului de ocupare a persoanelor peste 55 de ani. Altfel spus, va fi evidentiata necesitatea infiintarii de joburi pentru pensionari si de facilitare a accesului acestora pe piata muncii prin organizarea de cursuri de formare pensionari.

Imagini

......................................................................................................................

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Informaţiile si materialele de pe acest website sunt proprietatea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, iar utilizatorii le pot folosi numai in scopuri necomerciale, în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.

Utilizatorul nu are dreptul să modifice, să retransmită, să distribuie sau să republice în niciun fel informaţiile constând în numele, denumirile, emblemele, mărcile, precum si alte insemne grafice sau orice alte asemenea elemente de pe acest website fără consimţământul expres al A.N.O.F.M.

Incalcarea oricaruia dintre drepturile de autor si conexe sau a drepturilor de proprietate intelectuala apartinand A.N.O.F.M. se sanctioneaza conform legii dand dreptul A.N.O.F.M. de a solicita repararea prejudiciului astfel cauzat.