A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 244

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 463

Fii Activ! | "COMUNICARE  CU  TACT,  DIPLOMATIE  SI  FINETE  -  CE  SA  SPUI  SI CUM  SA SPUI?"  -  8  ATELIERE  DE  LUCRU  CU  ANGAJATII  SERVICIULUI  PUBLIC  DE  OCUPARE

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

"COMUNICARE  CU  TACT,  DIPLOMATIE  SI  FINETE  -  CE  SA  SPUI  SI CUM  SA SPUI?"  -  8  ATELIERE  DE  LUCRU  CU  ANGAJATII  SERVICIULUI  PUBLIC  DE  OCUPARE

In perioada iulie-august 2015, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, alaturi de Partenerul 2 SC System&Network Solutions, au organizat o serie de 8 ateliere de lucru cu angajati din structurile teritoriale ale Serviciului Public de Ocupare, cate unul in fiecare Regiune de Dezvoltare.

Obiectivul acestor ateliere de lucru a fost acela de a pregati personalul SPO pe termen lung pentru interactiunea directa cu persoanele peste 55 de ani, persoane care vor constitui in viitor una dintre categoriile principale de clienti, tinand cont ca datele statistice demonstreaza procesul progresiv de imbatranire a populatiei. In acest context, piata muncii va cuprinde o oferta din ce in ce mai bogata de locuri de munca pentru varstnici, ceea ce va duce si la o dezvoltare a ofertelor de cursuri de formare pentru pensionari.

Desfasurate sub deviza “Comunicarea cu tact, diplomatie si finete – ce sa spui si cum sa spui?”, aceste ateliere de lucru la care au participat 87 de angajati ai SPO, au pus la dispozitia participantilor instrumente care sa contribuie la motivarea personalului SPO de a se implica in activitati care sa aduca in prim plan necesitatea ocuparii persoanelor cu varste de peste 55 de ani, dar care sa si intareasca participantilor increderea si convingerea necesitatii unui astfel de demers, transformandu-i in persoane resursa cu  perspective pozitive, active si participative la un proces complex de schimbare a unei mentalitati.

Printre principalele teme abordate in cadrul sesiunilor, amintim: „perceptii si mituri despre persoanele varstnice”, „tehnici de lucru cu persoanele varstnice aflate in cautarea unui loc de munca”.  Metodologia de predare a fost una moderna, bazandu-se pe punerea in aplicare a teoriei in exercitii practice, jocuri de rol si jocuri in echipe, acestea facilitand procesul de invatare pentru adulti.

Feedback-ul primit din partea participantilor, prin aplicarea de chestionare de evaluare a atelierelor, a fost unul pozitiv, intarind necesitatea unor astfel de demersuri care sa faciliteze relatia dintre personalul SPO si clientii sai, prin oferirea de servicii personalizate pentru grupurile vulnerabile de pe piata muncii, inclusiv pentru persoanele peste 55 de ani si angajatori.

......................................................................................................................

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Informaţiile si materialele de pe acest website sunt proprietatea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, iar utilizatorii le pot folosi numai in scopuri necomerciale, în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.

Utilizatorul nu are dreptul să modifice, să retransmită, să distribuie sau să republice în niciun fel informaţiile constând în numele, denumirile, emblemele, mărcile, precum si alte insemne grafice sau orice alte asemenea elemente de pe acest website fără consimţământul expres al A.N.O.F.M.

Incalcarea oricaruia dintre drepturile de autor si conexe sau a drepturilor de proprietate intelectuala apartinand A.N.O.F.M. se sanctioneaza conform legii dand dreptul A.N.O.F.M. de a solicita repararea prejudiciului astfel cauzat.