A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 244

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 463

Fii Activ! | AGENTIA NATIONALA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA, informare si consiliere profesionala

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

AGENTIA NATIONALA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) este instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, aflată sub autoritatea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale şi Persoanelor Vârstnice, înființată încă din anul 1999.

ANOFM are în subordine:

- Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă  București

- 41 de agenții județene (în cadrul cărora funcționează 70 de agenții locale şi 141 puncte de lucru),

- 23 centre proprii de formare profesională,

- 8 centre regionale de formare profesională a adulților,

- Centrul Național pentru Formarea Profesională a Personalului Propriu Râșnov.

Agenția Națională aplică politicile şi strategiile privind ocuparea forței de muncă şi formarea profesională a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, elaborate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale şi Persoanelor Vârstnice.   

Obiectivele principale ale instituției noastre includ:

 • stimularea ocupării forței de muncă şi creșterea gradului de ocupare;
 • stimularea încadrării tinerilor absolvenți ai instituțiilor de învățământ în cadrul unui proces coerent de tranziție de la sistemul educațional la piața muncii;
 • prevenirea șomajului;
 • stimularea participării persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă la serviciile de formare profesională şi de evaluare a competențelor dobândite pe alte căi decât cele formale;
 • creșterea șanselor de ocupare şi a incluziunii sociale a unor categorii de persoane care se confruntă cu dificultăți la încadrarea în muncă prin servicii şi măsuri active de stimulare a ocupării;
 • protecția persoanelor supuse riscului pierderii locului de muncă în cadrul sistemului asigurărilor pentru șomaj;
 • protecția salariaților angajatorilor în stare de insolvență;
 • facilitarea liberei circulații a lucrătorilor în statele membre ale Uniunii Europene şi în statele semnatare ale Acordului privind Spațiul Economic European, precum şi în alte state cu care România a încheiat tratate, acorduri sau convenții.

SERVICII OFERITE:

 •    Informare şi consiliere profesională

   Serviciile de informare, consiliere şi orientare profesională, furnizate în cadrul centrelor de informare şi consiliere privind cariera din rețeaua proprie a ANOFM, se oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cu scopul de a le asista în vederea alegerii celor mai bune oportunități de formare sau ocupare, sprijinindu-le, astfel, în dezvoltarea personală şi profesională.

 •    Medierea muncii

Serviciile de mediere reprezintă punerea în legătură a angajatorilor cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, respectiv oferirea de informații privind locurile de muncă vacante şi condițiile de ocupare a acestora, prin publicare şi afișare, precum şi organizarea de burse ale locurilor de muncă.

 •    Formarea profesională

Serviciul Public de Ocupare organizează cursuri de calificare/recalificare pentru șomeri, indemnizați şi neindemnizați prin Centrele de Formare ale AJOFM-urilor, Centrele Regionale de Formare Profesională a Adulților, precum şi prin furnizori privați de astfel de servicii, acreditați conform legii.

 •    Consultanță pentru începerea unei afaceri

Serviciile se acordă, la cerere, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, sub formă de servicii juridice, de marketing, financiare, metode şi tehnici eficiente de management şi alte servicii de consultanță.

 •    Completarea veniturilor salariale

 •    Stimularea mobilității forței de muncă

 •    Evaluarea şi certificarea competențelor profesionale dobândite pe alte căi decât cele formale pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă

 •    Subvenționarea locurilor de muncă pentru șomeri în vârstă de peste 45 de ani, șomeri care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, persoane cu handicap, în condițiile Legii 76/2002, absolvenți, persoane care mai au 5 ani până la pensionare.

 •    Servicii de preconcediere

În plus:

 • Agenția implementează proiecte cofinanțate din FSE pe Axa Prioritară Nr. 4 - Modernizarea Serviciului Public de Ocupare, axă dedicată în cadrul programului POSDRU
 • Este Autoritate națională responsabilă pentru gestionarea asistenței financiare nerambursabile acordate României prin FEG.
 • Agenția este Birou național de Coordonare a rețelei EURES.
......................................................................................................................

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Informaţiile si materialele de pe acest website sunt proprietatea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, iar utilizatorii le pot folosi numai in scopuri necomerciale, în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.

Utilizatorul nu are dreptul să modifice, să retransmită, să distribuie sau să republice în niciun fel informaţiile constând în numele, denumirile, emblemele, mărcile, precum si alte insemne grafice sau orice alte asemenea elemente de pe acest website fără consimţământul expres al A.N.O.F.M.

Incalcarea oricaruia dintre drepturile de autor si conexe sau a drepturilor de proprietate intelectuala apartinand A.N.O.F.M. se sanctioneaza conform legii dand dreptul A.N.O.F.M. de a solicita repararea prejudiciului astfel cauzat.