A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 244

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 463

Fii Activ! | PESTE  5000  DE  SOMERI  DE  PESTE  DE  ANI  S-AU  FORMAT  PROFESIONAL  IN  PRIMA  JUMATATEA  A  ANULUI, cursuri de formare pentru pensionari

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

PESTE  5000  DE  SOMERI  DE  PESTE  DE  ANI  S-AU  FORMAT  PROFESIONAL  IN  PRIMA  JUMATATEA  A  ANULUI

O sansa pentru somerii de toate varstele o reprezinta cursurile de formare profesionala organizate sau aprobate de stat. In primele sase luni ale lui 2015, 19.084 de someri au urmat cursuri de formare profesionala organizate de Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca. Dintre acestia, 5040 au peste 45 de ani (ceea ce poate fi numit generic, ca au fost oferite cursuri de formare pensionari), 5184 au intre 35 si 40, iar numarul celor intre 25 si 35 este de 4553. Cei mai tineri, cu varste sub 25 de ani, s-au inscris in numar de 4307.

In ceea ce priveste studiile, predominanti au fost cei cu studii medii – 44,62 %, urmati indeaproape de somerii cu studii primare – 40%.

Oficialii ANOFM transmit ca programele de formare profesionala sunt eficiente: “In urma monitorizarii persoanelor care s-au incadrat in munca intr-o perioada de cel mult 12 luni de la absolvirea cursului, pana la 30 iunie 2015 a rezultat ca 7713 persoane au fost incadrate.”

Astfel, 818 dintre cele care au inceput cursuri in acest an si-au gasit loc de munca, precum si un numar de 6523 de persoane care au inceput cursuri in anul 2014.

Cursuri de contabil, instalator, coafor

Cele mai multe programe de formare profesionala gratuite pentru someri (categorie ce include si cursuri de formare pentru pensionari) au fost organizate in meserii precum: lucrator in comert (cu 1231 someri participanti), inspector resurse umane (1155), bucatar (826), operator introducere, validare si prelucrare date (784), agent de securitate (759), contabil (642), instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze (594), manichiriust-pedichiurist (536), fizer-coafor (475), ospatar (422).

Pentru intreg anul 2015, ANOFM a planificat 2214 programe de formare profesionala (programe ce au cu prins, fara a se face discriminari de orice natura si cursuri de formare pentru pensionari). In perioada ianuarie-iunie 2015 au inceput 1153 programe de formare profesionala gratuite, 65 % dintre acestea fiind programe de calificare si recalificare si 35 % fiind programe de initiere, perfectionare si specializare.

In afara de cei 19.084 someri inscrisi la cursuri, au mai participat 821 de persoane care nu beneficiaza de gratuitate si 119 persoane cuprinse in programe de ucenicie.

Cursurile i-au vizat si pe cei din grupuri dezavantajate, astfel ca au fost prezenti 2702 someri de lunga durata, 7914 someri din mediul rural, 35 de persoane somere cu dizabilitati, 736 persoane somere de etnie roma, 163 persoane aflate in detentie.

In ceea ce priveste egalitatea de sanse, datele centralizate la nivel national arata ca ponderea femeilor participante la cursuri este de 57,83 de procente, adica un numar de 11.822.

Daca va intereseaza un astfel de curs, adresati-va biroului de ocupare a fortei de munca din localitatea dumneavoastra. 

......................................................................................................................

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Informaţiile si materialele de pe acest website sunt proprietatea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, iar utilizatorii le pot folosi numai in scopuri necomerciale, în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.

Utilizatorul nu are dreptul să modifice, să retransmită, să distribuie sau să republice în niciun fel informaţiile constând în numele, denumirile, emblemele, mărcile, precum si alte insemne grafice sau orice alte asemenea elemente de pe acest website fără consimţământul expres al A.N.O.F.M.

Incalcarea oricaruia dintre drepturile de autor si conexe sau a drepturilor de proprietate intelectuala apartinand A.N.O.F.M. se sanctioneaza conform legii dand dreptul A.N.O.F.M. de a solicita repararea prejudiciului astfel cauzat.