A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 244

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 463

Fii Activ! | ALTERNATIVA  LA  SOMAJ:  PROGRAME  DE  FINANTARE  PENTRU  AFACERI  AFLATE  LA  INCEPUT, locuri de munca pentru pensionari

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

ALTERNATIVA  LA  SOMAJ:  PROGRAME  DE  FINANTARE  PENTRU  AFACERI  AFLATE  LA  INCEPUT

Romanii cu varste de peste 45 de ani care nu au un loc de munca sau care nu si-au gasit de multa vreme o sursa de venit constant pot lua in considerare oferta de programe cu finantare publica prin care statul roman urmareste reinsertia lor pe piata muncii si, totodata, stimularea crearii de locuri de munca (acesta sunt atat locuri de munca pentru pensionari cat si pentru alte categorii de persoane defavorizate). Alternativa somajului este o varianta pe termen limitat, in timp ce deschiderea unei mici afaceri, care de cele mai multe ori nu necesita o suma mare de pornire, poate aduce venituri pe termen lung. Iata cateva dintre programele cu finantare publica disponibile.

1. Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor este destinat persoanelor juridice cu forma de organizare SRL-D (Societate cu raspundere limitata – Debutant), ce nu au mai fost beneficiare in trecut ale acestui program.

Statul roman ofera 10.000 de euro nerambursabili fiecarui SRL-D care respecta procedura de obtinere a sumei. Cei 10.000 de euro reprezinta contributia de 50% din valoarea intregului proiect pentru care se acceseaza finantarea. Cel putin 50% - suma necesara pentru restul proiectului - trebuie sa fie furnizat din alte surse de finantare: buget propriu sau credit bancar. Valoarea acestuia din urma trebuie sa fie egala cel putin cu valoarea ajutorului financiar nerambursabil solicitat, iar ,incepand cu 2015, se accepta orice banca.

2. Programul national multianual pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii in mediul rural este destinat activitatilor din mediul rural, programul ofera pana la 50.000 de lei pentru realizarea investitilor.

Principalul obiectiv al acestui program este imbunatatirea performantelor economice ale intreprinderilor din mediul rural. Pentru accesarea programului, firmele solicitante trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, printre care:

- Sunt microintreprinderi, PFA sau Intreprinderi Individuale (II)

- Au cel mult 1 an de la inregistrarea la Registrul Comertului la data completarii online a formularului de preselectie

- Au sediul in mediul rural si activitatea se desfasoara de asemenea in mediul rural.

- Acceseaza programul pe un cod CAEN eligibil si autorizat.

- Nu au datorii la bugetul general consolidat si la bugetele locale

Exista si o lista de coduri CAEN care sunt excluse, aceasta regasindu-se in procedura de implementare pe care cei interesati o pot gasi pe paginile de internet ale finantatorilor.

3. Programul national multianual pentru infiintarea si dezvoltarea microintreprinderilor din sfera economiei sociale este unul de incurajare si stimulare a infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor sociale infiintate de persoane defavorizate. 50.000 de lei este suma primita maximum in cadrul programului si reprezinta o contributie de maximum 90% din valoarea proiectului.

Cealalta suma, reprezentand 10% din valoarea proiectului, trebuie suportata din surse proprii de catre intreprinzator, iar la momentul semnarii contractului de finantare trebuie facuta dovada detinerii acestei sume. Pentru accesarea programului Economie sociala, firmele solicitante trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, dintre care, cele mai importante, le enumeram mai jos:

- Sunt microintreprinderi, PFA sau Intreprinderi Individuale (II)

- Au cel mult 2 ani de la inregistrarea la Registrul Comertului la data completarii online a formularului de preselectie

- Cel putin unul dintre asociati sa faca parte din categoria persoanelor defavorizate la data inregistrarii societatii la Registrul Comertului respectiv: tineri care nu au implinit varsta de 25 ani sau care au terminat studiile de maximum 2 ani si nu au fost inca angajati intr-o activitate renumerata regulat, femei, someri, persoane care au cel putin 45 ani la data inregistrarii la Registrul Comertului si sa detina peste 50% din partile sociale ale societatii in cazul microintreprinderilor aplicante, sau reprezentantul persoanei fizice autorizate (PFA)/intreprinderii individuale (II)  care desfasoara activitati economice, sa faca parte din categoria persoanelor defavorizate evidentiate mai sus

- Acceseaza programul pe un cod CAEN eligibil si autorizat.

- Nu au datorii la bugetul general consolidat si la bugetele locale

Exista si in acest caz o lista de coduri CAEN care sunt excluse.

......................................................................................................................

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Informaţiile si materialele de pe acest website sunt proprietatea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, iar utilizatorii le pot folosi numai in scopuri necomerciale, în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.

Utilizatorul nu are dreptul să modifice, să retransmită, să distribuie sau să republice în niciun fel informaţiile constând în numele, denumirile, emblemele, mărcile, precum si alte insemne grafice sau orice alte asemenea elemente de pe acest website fără consimţământul expres al A.N.O.F.M.

Incalcarea oricaruia dintre drepturile de autor si conexe sau a drepturilor de proprietate intelectuala apartinand A.N.O.F.M. se sanctioneaza conform legii dand dreptul A.N.O.F.M. de a solicita repararea prejudiciului astfel cauzat.