A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 244

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 162

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fiiactiv/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 463

Fii Activ! | 10.000  DE  PERSOANE  DE  PESTE  45  DE  ANI  SE  ANGAJEAZA  LUNAR,  DAR  SUTE  DE  MII  SUNT  INCA  FARA LOCURI  DE  MUNCA, locuri de munca pentru varstnici

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

10.000  DE  PERSOANE  DE  PESTE  45  DE  ANI  SE  ANGAJEAZA  LUNAR,  DAR  SUTE  DE  MII  SUNT  INCA  FARA LOCURI  DE  MUNCA

În perioada ianuarie - mai 2015, 51.562 de persoane cu vârsta de peste 45 de ani și-au găsit un loc de muncă, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Au fost numărate numai persoanele care s-au angajat prin Programul de Ocupare a Forței de Muncă derulat de instituția aflată sub autoritatea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

În total, 160.016 persoane s-au angajat în primele cinci luni ale anului, dintre care 28.402 persoane sunt tineri cu vârste sub 25 ani, 38.261 se încadrează în grupa 25-35 ani, 41.791 au între 35 şi 45 ani, iar 51.562 sunt persoane de peste 45 ani, cifrele arătând încurajator pentru segmentul de vârstă al persoanelor de peste 45 de ani.

“În primele cinci luni, ca rezultat al implementării măsurilor active din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj şi stimularea ocupării forței de muncă, am reușit realizarea unui procent 45,72 % din ceea ce ne-am propus în domeniul ocupării, pentru anul 2015. În acest an, unul dintre obiectivele Serviciul Public de Ocupare din România îl reprezintă încadrarea unui număr de cel puțin 350.000 persoane, la nivel național”, a declarat doamna Cristiana Barbu, președinte ANOFM.

Cu toate acestea, șomajul este cel mai răspândit, potrivit cifrelor aceleiași instituții, în categoria de vârstă 40-49 de ani – 126.778, iar numărul șomerilor din rândul persoanelor de peste 55 de ani este de 72.436, potrivit ANOFM.

Șomerii fără studii și cei cu nivel de instruire primar, gimnazial și profesional au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele ANOFM (79,17%). Șomerii cu nivel de instruire liceal și postliceal reprezintă 16,02% din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii universitare 4,81%.

Cât privește mediul de rezidență al celor care și-au găsit loc de muncă, 88.158 persoane provin din mediul urban, iar 71.858 persoane - din mediul rural. De asemenea, 60.492 sunt femei, anunță instituția.

Județul Timiș continuă să ocupe primul loc în ceea ce privește ocuparea, cu 10.827 persoane angajate în perioada de referință. Urmează Suceava, cu 9.832 persoane, București, cu 8.134 persoane ocupate. Pe locurile următoare se află județele Neamț (8.124) şi Hunedoara (7.726).

Programul de ocupare al ANOFM a avut la bază, pentru anul 2015, obiectivele Programului de Guvernare 2013 - 2016 şi obiectivele strategice ale Uniunii Europene în materie de ocupare în perspectiva Europa 2020, inclusiv acțiuni subscrise schemei de Garanție pentru Tineret pentru perioada 2014 – 2015.

Concurenta din ce in ce mai mare de pe piata libera a muncii reduce considerabil sansele unei persoane de peste 50 de ani sa acceada la un loc de munca. Numarul tot mai mare de persoane cu varsta de peste 50 de ani care nu pot identifica un loc de munca este un factor menit sa destabilizeze intreaga economie si tocmai de aceea, este foarte important ca angajatorii sa gaseasca alternative de colaborare cu pensionari

Includerea persoanelor de peste 55 de ani in activitati lucrative prin crearea de locuri de munca pentru varstnici reprezinta un beneficiu si pentru afacerea dumneavoastra pentru ca loialitatea si dorinta de munca a acestor persoane va aduce plus valoare intregii dumneavoastra activitati.


......................................................................................................................

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Informaţiile si materialele de pe acest website sunt proprietatea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, iar utilizatorii le pot folosi numai in scopuri necomerciale, în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.

Utilizatorul nu are dreptul să modifice, să retransmită, să distribuie sau să republice în niciun fel informaţiile constând în numele, denumirile, emblemele, mărcile, precum si alte insemne grafice sau orice alte asemenea elemente de pe acest website fără consimţământul expres al A.N.O.F.M.

Incalcarea oricaruia dintre drepturile de autor si conexe sau a drepturilor de proprietate intelectuala apartinand A.N.O.F.M. se sanctioneaza conform legii dand dreptul A.N.O.F.M. de a solicita repararea prejudiciului astfel cauzat.